Er oldemor grønn?

Noas ark er berømt. Kanskje verdens eldste historie. Knausgård skrev en tykk bok om den, før han begynte med «Min kamp». Han lot Noa bo i en norsk fjord. Arken ble bygget på fjellet. Alle trodde Noa var gal, men så steg havet. Var Noa den første «klimatolog»? Er Noa symbol for den som ser tidens tegn – og forbereder seg?

Mine unge barnebarn vil alle etter sine evner bidra til å gjøre verden bedre. Kunsteren vår har tegnet bildet som ble bloggens logo. «Oldemors tåre». Jeg fikk det til jul i fjor. Jeg fikk også poser med «rettferdig kaffe», geiter som gir melk i Afrika og trær som er plantet der det trengs. Barna vil ikke fokusere på det negative, men gjøre noe positivt. Selv bretter jeg kartonger med godt humør – og prøver å gå i null. (Det blir nok noen utslipp likevel.)

Bloggen var også en julegave. Barna venter vel at bloggen blir grønn. Men livet har flere kulører enn den grønne. Sammen blir de det hvite skinnende lyset, det som vi alle er utgått fra – og lengter tilbake mot. Kan vi lyse litt for noen, er det fint.

Standard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s