Arken som forsvant

ARK har flere betydninger. Det kan være en rommelig redningsbåt eller papir til å skrive på. Det betyr også en kasse eller kiste der man oppbevarer ting. En slik var Paktens Ark som ble laget for å ta vare på Lovens Tavler. Den sto i templet i Jerusalem, men gikk tapt under ødeleggelsen av byen i 586 f.kr.

Men nå skjer det noe spennende. Hvor mange har merket seg det? Merkelig nok spiller Norge en rolle her. En organist i Holmenkollen Kapell, har lenge studert Shakespeare’s orginalmanuskripter. Der fant han et kodet budskap, som han mener leder til Frances Bacon og et hemmelig brorskap. Etter et nitid detektivarbeid har det videre ført ham til en liten øy i Øst-Canada. Omsider er også andre blitt interessert. Beregningene fører dem – via peiling av stjerner – ut i en liten bortgjemt sjø, som er vanskelig tilgjengelig p.g.a. giftige gasser som stiger opp. Kompass og andre måleinstrumenter blir forstyrret av en slags magnetisk kraft. Men de får utslag på gull og andre metaller. Kan dette være den tapte Paktens Ark? Noe i det kodete budskapet kan tyde på det. Var Lovens Tavler meteorstein med en egen stråling? Arken var farlig. Ingen måtte komme den for nær. Da ville de dø.

Har en nordmann funnet Paktens Ark? Det virker utrolig. Men det er iallfall spennende. Mer spennende enn eventyrene til Dan Brown. Det er både praktiske og formelle problemer med å gå videre i søket. De må vente på lov. Vi vet ikke hvordan det fortsetter. Men det er spennende å følge med.

Standard

En kommentar om “Arken som forsvant

  1. Jon Sverre Servan sier:

    Hei, leste nettopp din blogg om arken som forsvant. Plyndringen og ødeleggelsen av Jerusalem i 586 f.Kr. er det nå 2600år siden. Det er noe mer enn de ca.1500år som du skriver om. Spør en koptiske kristne så vil de gjerne svare at de lenge har visst hvor Paktens Ark befinner seg. Nemlig i en av deres gamle kirker i Etiopia. Munker har voktet stedet i svært mange generasjoner. Jeg vil tro det er mindre usansynelig å finne Paktens Ark i Etiopia enn i en øde våtmark i Canada.

    Mvh Jon Sverre S.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s