Varm frokost

Stå opp en uggen dag. Grålys og regn. Uler om novene. Klaprer i lufteluker. Selv er du ganske bakpå. Da er det bra med «varm frokost».

Dette hører med: Tykke sokker i laddene. Den store slåbrokken etter mannen. Som en varm gomorgen-klem. Sette på vannkoker. Tenne i peisovnen. Kaffekruset med mye helmelk oppi. Og et stort krus med frokostjuice. Halvdelen varmt vann. To stykker knekkebrød. Ryvita. Ett med moset makrell og osteskiver oppå. Noen sekunder i mikro – så smaker og dufter det som  nystekt pizza. Det andre er «desserten». Med myk-ost eller salat under tomatskiver. Eller frukt. Inntas i godstol foran peisovnen. Da blir du varm. Langt inn i sjelen og helt ned i tærne. Det siste er ikke minst viktig. Skal du ha det bra – må dine undersåtter også trives. Ikke alle har oppdaget det.

VELVÆRE. En sønnedatter fylte 30. Alle fire søstre feiret med «velvære-weekend» på en øy ute i havgapet. En liten rest-befolkning har funnet overlevelse i å gjøre livet behagelig for de landfaste. I to døgn ble de eltet, knadd og strøket av varme hender – sånne som skal vente oss ved veis ende, sies det.

Foreløpig er jeg så glad jeg kan lage mitt eget velvære her hjemme i min egen lille stue. «Nær-velvære» kan man vel kalle det. Bedre blir det ikke. Og nå har dere oppskriften. Helt gratis.

Standard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s