Snegler på bar

snegler hvit bakgrunnJeg har en søt nabo med fin hage. Jeg gikk forbi og beundret. Ble budt en stol i solen. Jeg spurte hva hun gjorde for å få blomstene så fine? Det er lett, sa hun. Problemet er sneglene som vil spise dem opp. Så – hva gjorde hun med dem?

Hun hadde fått råd om å klippe dem over med saks. Det syntes hun var for brutalt. Selv om hun fikk høre at sneglene er noen fælinger. Kannibaler, som spiser hverandre om de får sjansen.

Så fortalte noen at snegler er glad i øl. Hvis man setter en ølboks ned i blomsterbedet som et slags basseng, kommer sneglene og drikker, blir drukne og ender med å drukne. En effektiv måte å bli kvitt dem på. Likevel nølte hun. Riktignok var sneglene både kannibaler og øldrankere – og de ødela jo seg selv. Men – var det riktig å friste dem?

Det endte med at hun gikk på butikken. Spurte etter øl. Det syntes hun var flaut. For hun var en trofast avholdskvinne. Men hun visste verken hvor ølet sto eller hvordan det så ut. Ekspeditøren spurte hvilket merke hun skulle ha?

Hun visste ikke noe om merker, men sa at hun tok gjerne det billigste, for det var bare snegler som skulle drikke det.
Hun fikk mannen sin til å åpne boksen og grave den litt ned i bedet.

Siden ville hun ikke se på. Men neste dag fant mannen boksen full av snegler. Sik holdt de på til det ikke var snegler igjen. Det var hun glad for, men hadde likevel dårlig samvittighet.

Standard

4 kommentarer om “Snegler på bar

  1. Lena sier:

    Tack för tipset! Vi har tillhört de grymma, som klippt sniglarna i två delar. Denna sommar blir det ölfest i rabatten!

  2. Brunskogsneglen er en fremmedart i den norske faunaen, og det er hageeiere som har seg selv å takke for dette, den ble fraktet med fremmede planter og jord til hagesentere og fra hagesenterene ut i hagene våre. Selv om den er et skadedyr er det best å håndplukke dem og legge dem i fosskokende vann, da slutter nervesenteret umiddelbart å virke, i motsetning til når en klipper dem i to. Pinnsvin er også naturlige nedkjempere av disse sneglene, men dem kan man kanskje ikke få til å labbe rundt i hagen hele dagen 😉

  3. Takk for fin faglig kommentar – meld et lite smil. Skal bringe tipset videre. Men tviler på at min nabo vil gå for det. Virker litt brutalt å behandle uønskede gjester slik. Tror du virkelig de ville foretrekke det fremfor øl? Å bli spist av pinnsvin må være verst. Selv om det er naturlig og bra for pinnsvin. Huff ja- livet er ikke bare spøk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s