En serviett for en tigger.

Jeg hadde begitt meg ut i regn og blåst, for jeg hadde noen ærend på butikken. Utenfor den sto det en tigger. Det var tak over der han sto og litt ly for vinden. Men det var surt likevel. Jeg fant en tier i lommen og slapp den oppi pappkruset hans. Han takket.

Innenfor var det varmt og godt. I et hjørne har de en disk hvor man kan kjøpe kaker og tilmed noe varmt å drikke eller spise. Ferdig med det jeg skulle gjøre, satte jeg meg ned og bestilte suppe. Så var middagen spist med det samme. Jeg hadde ikke oppfattet at det med suppen fulgte et stort rundstykke med noe godt på. Det er dessverre noe jeg ikke tåler. Men jeg husket han som sto utenfor og frøs, så jeg gikk ut med asjetten og rundstykket og spurte om han ville ha det, og kanskje ville han ha en kopp kaffe til? Han takket.

Da jeg kom ut med kaffen, takket han igjen. Men sa: Jeg burde egentlig hatt en serviett. Jeg gikk inn og hentet serviett, og han takket. Det var en høflig mann.

Jeg var høflig jeg og. For en tigger kan vel også trenge serviett. Og kanskje var han ikke velkommen innenfor?

Men det var en litt merkelig opplevelse. Jeg får ikke riktig tak i hvorfor?

Standard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s